.........................................

POVRATAK NA POČETNU STRANICU

...........................................


Ukoliko želite reklamu na web portalu Fazan Doboj kontaktirajte nas. Grafički i web dizajn, brza i jednostavna izrada web stranica. Softverska rješenja iz oblasti Lovstva i Kinologije.
Kontakt VBsoft

 

DRUGOVANJE OZRENSKIH LOVACA

ZAJEDNIČKO DRUŽENJE OZRENSKIH LOVACA PO TREĆI PUTA ORGANIZOVALA LOVAČKA SEKCIJA TEKUĆICA KOD LOVAČKE KOLIBE U DUBOKOM POTOKU

Lovačka sekcija Tekućica, kao jedna od sedam sekcija Lovne jedinice Ozren u posljednjem periodu postiže veoma značajane rezultate na izgradnji lovno tehničkih obejkata aili i uređenju lovišta. Članstvo ove sekcije čine mještani sela Suvo Polje i Tekućice. Kao i prethodnih godina, ova sekcija je upriličila ove godine početkom jula mjeseca, drugovanje ozrenskih lovaca. Uz pomoć donatora i svog širokogrudnog gostoprimstva u dubokom potoku kod lovačke kolibe ugostiše lovce Ozrena i vodeće lovce LU "Fazan" Doboj.

Ovaj puta smo željeli da okupimo što više starih lovaca koji nisu više toliko aktivni u namjeri da im pokažemo da i u ovim teškim vremenima nisu zaboravljeni, ističe koordniator Lovne jedinice Ozren Zoran Dević. Često se sjetimo i onih koji nisu više sa nama živima a vrijedni su pomena jesr su svi bili uzorni lovci i za nas pravi učitelji lovačke etike, a prije svega to su: Rajko Urumović, Dušan Grujičić, Taib Bačinović, Rade i Mirko Paleksić, te dva brata Lazar i Đorđe Dević.

 

Glavni krivci za organizaciju ovog drugovanja su Duško Lazarević, Radovan Cvijanović i Zoran Dević, koji su i članovi Upravnog odbora LU "Fazan" Doboj. Trudićemo se da uvijek budemo domaćini za pamćenje, da društveni interes dignemo iznad ličnog i da ovaj, danas sukpi sport, ipak privuče mnogo više mladih ljudi nego do sada.

 

Ova godina je bila i izborna u našem Lovačkom udruženju, vjerujem u novo rukovodstvo udurženja na čelu sa predsjednikom udruženja Vedranom Božičkovićem i lovovođom Radovanom Cvijanovićem i očekujem mnogo bolja vremena, ističe Zoran Dević.

 

Članovi sekcije su veoma marljivi i ne miruju, nego rade i grade. Kao produkt toga niču novi lovno-tehnički objekti u lovištu koim gazduje ova sekcija. Ovdje je vrijedna pomena i novosagrađena visoka čeka na lokaciji Duboki potok - Osoje. Vrijedni lovci Radislav Majstorović (Kršnjak) i Dragan Dević uložili su dosta truda da sagrade ovu čeku, ali kako sami kažu ovo ostaje i iza njih da krasi naše lovište u pruža nam dosta lijepih lovačkih ugođaja.

Predsjednik lovačke sekcije Tekućica, Milovan Gojić nam ističe da se na području Mjesne zajednice Suvo Polje radi još jedna lovačka kuća, što će biti još jedan veliki uspjeh ovih vrijednih lovaca sa Lovne jedinice Ozren.

 

Lovačka kuća u Suvom polju
/Visoka čeka/
na lokaciji Duboki potok - Osoje i vrijedni lovci Radislav Majstorović (Kršnjak) i Dragan Dević
 
/Pred otvaranje lovne sezone, septembar 1973/
Lovci iz Tekućice proslavljaju otvaranje lovne sezone kod vrlo čestog domaćina koji nije bio lovac Savo Dević
. Na slici lovci Mirko Urumović, Hajrudin Bačinović i Mladen Dević