| Pogledaj forum i učlani se|
.........................................

POVRATAK NA POČETNU STRANICU

...........................................


Ukoliko želite reklamu na web portalu Fazan Doboj kontaktirajte nas. Grafički i web dizajn, brza i jednostavna izrada web stranica. Softverska rješenja iz oblasti Lovstva i Kinologije.
Kontakt VBsoft

 

SAVO MINIĆ KANDINAT ZA PREDSJEDNIKA LOVAČKOG SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE

U ŠAMCU ZAJEDAO SAVJET DOBOJSKO-MODRIČKE REGIJE

 

Pod predsjedavanjem Bore Cvijanovića, predsjednika Savjeta Dobojsko-modričke regije, 24. avgusta, u šamačkom Hotelu „Plaža“ održana je sjednica ove lovačke asocijacije. Centralna tačka dnevnog reda, bez sumnje, bilo je predlaganje kandidata za najodgovornije funkcije u Lovačkom savezu Republike Srpske.
U raspravi koja je prethodila izboru kandidata za funkcije u Savezu, preovladalo je mišljenje delegata da Dobojsko-modrička regija, sa preko 3.000 aktivnih lovaca, spada u red najbrojnijih regija u Srpskoj, te kao takva zaslužuje najviše funkcije u Savezu.

 

Poštujući odredbe Statuta i Uputstva o načinu predlaganja kandidata za najodgovornije funkcije na jesenjim izborima u Lovačkom savezu, Svjet regije je tajnim glasanjem izabrao kandidate sa ovog područja. Za predsjednika Lovačkog saveza Srpske jednoglasno je predložen Savo Minić, diplomirani pravnik iz Šamca, dosadašnji predsjednik Skupštine Saveza.

Za članove Upravnog odbora Lovačkog saveza, sa područja ove regije predložena su tri kandidata, koliko je i predviđeno Statutom Saveza, a to su: Rade Sofrenić iz Doboja, Mićo Đeorđić iz Dervente i Dragan Peranović iz Modriče.


Regija je predložila i članove komisija i radnih tijela Saveza. U Stručni savjet za lovstvo predloženi su Vlado Grašarević  iz Vukosavlja i Mićo Božić iz Teslića, dok je kandidat za Komisiju za informisanje Vojo Stjepanović iz Doboja. Duško Kešterević iz Pelagićeva predložen je u Komisiju za normativnu djelatnost, Rade Đalić iz Dervente - u Komisiju za lovno streljaštvo, a Vedran Božičković iz Doboja - u Komisiju za kinologiju. Član Komisije za lovačke trofeje biće Vojo Narić iz Doboja, Komisije za priznanja i odlikovanja Milan Tipsarević iz Modriče, a Fonda solidarnosti Boro Cvijanović iz Doboja.

 

Regionalni savjet Dobojsko-modričke regije donio je odluku o održavanju finalnog takmičenja u lovnom streljaštvu koje će se održati u Derventi, a članice regije su obaviještene o mogućnosti da po povoljnim (akcijskim) cijenama mogu nabaviti fazanske piliće u dobojskoj fazaneriji.

 

 

 

 

 

Detalj sa zasjedanja savjeta Dobojsko-Modričke regije