.........................................

POVRATAK NA POČETNU STRANICU

...........................................


Ukoliko želite reklamu na web portalu Fazan Doboj kontaktirajte nas. Grafički i web dizajn, brza i jednostavna izrada web stranica. Softverska rješenja iz oblasti Lovstva i Kinologije.
Kontakt VBsoft

 

X KUP REPUBLIKE SRPSKE

DARKI MALINIĆU ZLATO KAO NAJBOLJEM POJEDINCU U REPUBLICI SRPSKOJ , A EKIPNO ZLATO KOZARI IZ LAKTAŠA KAO NAJBOLJOJ EKIPI U REPUBLICI SRPSKOJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolji u Republici Srpskoj

/Darko Malinić opravdao kvalitet/

Deseti jubilarni KUP Republike Srpske u gađanju letećih meta održan je u Banja Luci na strelištu Rakovačke Bare 04.09.2011. godine.

Savez je ove godine pokazao jednu skromnu zainteresovanost za ovaj vid sporta i ono što je evidentno da se tradicija ovog KUP a polako gasi. Iz godine u godinu je sve manje učesnika, a posjetilaca skoro da i nema. Ali ovaj puta za kritike možda i previše.

Evo kratkog osvrta. Strelište odlično pripremljeno, zamjerka pucača je bila oko nastrešnice pošto strelište nema istu, domaćin nije ni suncobrane obezbijedio tako da pucalo na otvorenom. Vidiljivost goluba odlična.

U prvom pucanju epitet favorita opravdali Stijaković, Malinić, Simić, a tu su se umiješali još i Dučić i Marinković. Ipak play off je bio presudan a za neke i poguban. Lošom serijom pucanja u završnici Stijaković i Simić su kao glavni favoriti ostali bez plasmana, a odlićnom serijom Malinić je sa 40 pogodaka zauzeo prvo mjesto. Koliko je bilo odista tijesno pokazuje da je i mladi Dučić iz Trebinja bio jako blizu zlata, ali je na kraju sa 39 pogodaka zauzeo drugo mjesto. Darko Liščić iz Dervente je zauzeo treće mjesto.

Kada je u pitanju ekipni plasman, vodila se neizvjesna borba do samog kraja. Vrlo rano glavni favoriti Semberija Bijeljina i Partizan Trnova su otopali kao i ekipa Motajica Dervente 1. Niti jedna ekipa se ne može pohvaliti dobrim rezultatima sva tri pucača. U svakoj ekipi je bio jedan ili dva dobra a jedan loš. Tako je na kraju ekipa Kozare Laktaša zauzela prvo mjesto sa 57 pogodaka, drugi su bili pucači ekipe Motajica Derventa 2 a treće mjesto je zauzela odlična ekipa Borika iz Prnjavora koju su mnogu prerano otpisali.

 

Ono što predstoji komisiji za lovno streljaštvo je velika borba da se ovaj vid sporta popularizuje na nivou cijelog Lovačkog saveza. Bilo je dosta korisnih razmišljanja na kojima bi trebalo istrajati, i to recimo: Da se sledeće godine na završnici KUP a pucaju dvije serije, da se ukine plasman pojedinaca sa regionalnih takmičenjamnnnn

REZULTATI:

Pojedinačni plasman

Ekipni plasman

 

Detalj sa otvaranja X KUP a /Milo Mitrović predsjednik komisije za lovno streljaštvo nakon izlaganja predsjdnika saveza Vukašina Vojinovića, pozdravio sve/
Detalj sa linije pucanja
Derventska ekspedicija
LU Borik Prnjavor /ekipna bronza i veliki uspjeh/
Ekipa LU Motajica Derventa 2 osvojila drugo mjesto
Dobojska ekipa (Ekipno 7 mjesto je u ovako jakoj konkurenciji solidan plasman/
LU Kozara Laktaši
/ Najbolja ekipa u republici Srpskoj za 2011 godinu i zlatni trofej/
Najbolja tri takmičara Srpske
/ Darko Malinić, Risto Dučić i Siniša Liščić/
Dobojsko-Modrička regija
/Regiju je na KUP u predstavljalo 5 ekipa /
Razočarenje ovogodišnjeg KUP a
(Mitrović, Bjeličić i Josipović/ mnogo više se od njih očekivalo