.........................................

POVRATAK NA POČETNU STRANICU

...........................................


Ukoliko želite reklamu na web portalu Fazan Doboj kontaktirajte nas. Grafički i web dizajn, brza i jednostavna izrada web stranica. Softverska rješenja iz oblasti Lovstva i Kinologije.
Kontakt VBsoft

 

LU "FAZAN" DOBOJ NAJBOLJI NA OTVORENOM PRVENSTVU U DERVENTI, BOŽIČKOVIĆU DRUGO MJESTO U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI

NA OTVORENOM PRVENSTVU DERVENTE ODRŽANOM 28.08.2011. godine, odličnim nastupom Božičkovića, Bjeličića i Kuzmića ekipa LU Fazan Doboj osvojila brilijantno prvo mjesto, dok je Vedran Božičković zauzeo visoko drugo mjesto u pojedničanoj konkurenciji.

U okviru 160 tradicionalnog Devrnetskog vašara, Lovačko udruženje Motajica Derventa svake godine organizuje otvoreno prvenstvo Dervente u gađanju letećih meta. Ove godine priličan broj ekipa i dosta jaka konkurencija. Dervenćani tradicionalno dobri domaćini. Radivoje Đalić komesar regije za lovno streljaštvo u uvodnim riječima prilikom otvaranja prvenstva naglasio da se ova manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom LU Motajica Derventa i Skupštine opštine Derventa i još određen broj sponzora.

Pucala se jedna serija, a najboljih 6 pojedinaca je pucalo i play of na dodatnih 25 golubova jedan metak jedan golub.

Odlično pripremljeno strelište i dobri vremenski uslovi omogućili su svim učesnicima idealne uslove, a gledaoci su imali šta da vide. U toku redovnog pucanja dosta dobrih rezultata gdje treba napomenuti Mladena Simića iz Bijelljine sa 24 pogodka, potom Vedran Božičković sa 23, Zoran Meh sa 23, Branko Radetić sa 23, potom Jovo Josipović 22, Milan Vidić 22, itd.

 

Po završenom pucanju u samoj završnici, mladi Igor Kovačević iz Tuzle je imao priliku da svojoj ekipi obezbijedi i prvo mjesto, ali to mu nije pošlo za rukom i tako su imali za goluba manje od prve ekipe LU "Fazan" Doboj koja je danas briljirala i sa 63 pogodka (Božičković 23, Bjeličić 20 i Kuzmić 20)zauzela prvo ekipno mjesto i time ojačala svoje moralne pripreme pred samu završnicu za KUP Republike Srpske koji se održava za svega 6 dana u Banja Luci.

Danas smo jednostavno bili dobri, išlo nam je od ruke, malo sreće ali i dosta uloženog truda je pokazalo da LU "Fazan" Doboj zaslužuje da bude u samom vrhu, izjavljuje nam predsjednik udruženja Vedran Božičković, koji je još napomenuo da će udruženje nastojati u narednom periodu maksimalno popularizovati ovaj vid streljaštva, a to smo pokazali i organizacijom otvorenog prvenstva Doboja, a u vidu ima još i određen broj manjih takmičenja.

 

Kada je u pitanju pojedničana konkurencija tu je bila prva drama. U play Off u, među najboljih 6 pojedinaca su se našči, Simić, Božičković, Meh, Radetić, Vidić i Kovačević. U seriji od 25 golubova sa jednim metkom bilo je neizvjesno do 23 goluba gdje su skoro bili izjednačeni Božičković i Simić, ali vezanim promašajima Božičkovića na 24 i 25 golubu je izgubio mogućnost osvajanja prvog mjesta. Tako da je konačni plasman u pojedinačnoj konkurenciji bio:

1 mjesto--- Mladen Simić,--- Bijeljina

2 mjesto--- Vedran Božičković,--- LU Fazan Doboj

3 mjesto---Zoran Meh,--- Tuzla

 

 

Najbolje plasirani pojedinci

/Mladen Simić, Vedran Božičković i Zoran Meh/

 

 

Ekipni plasman: (uskoro potpuni rezultati).......

r/b
Ekipa
Br.pogodaka
1
LU "Fazan" Doboj
63
2
LU "Tuzla" 2
62
3
Blondo Bijeljina
59
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
11
   
12
   
13
   

 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI USKORO DETALJAN PREGLED OSTVARENIH REZULTATA NA OTVORENOM PRVENSTVU DERVENTE 2011.